2005 yılında kurulan Sarıkaya, tarladan sofraya uzanan her adımda müşteri memnuniyetini ve gıda güvenliğini esas alan bir kurumdur. Stratejik olarak Türkiye'nin en verimli tarım bölgelerinde yer alan tesislerimizle, en taze meyve ve sebzeleri tüm dünyaya ulaştırıyoruz. Türkiye'nin iki farklı bölgesindeki modern tesislerimiz, yıllık 50.000 ton narenciye, 10.000 ton yaş meyve ve 5.000 ton sebze işleme kapasitesine sahiptir. Mersin-Tarsus'taki ana tesisimiz, Akdeniz'in zengin narenciye üretiminin kalbinde yer alırken , Manisa-Alaşehir'deki üretim merkezimiz Ege Bölgesi'nin değerli üzüm ve meyve bahçelerine yakınlığıyla öne çıkmaktadır.
İstanbul Bayrampaşa Hali’nde sebze ve meyve ticaretine başlanarak, kalite ve güven odaklı iş anlayışı geliştirildi.
Başta Avrupa'nın önde gelen süpermarket zincirleri olmak üzere, 30'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirerek, uluslararası pazarda güvenilir bir ortak olmayı sürdürüyoruz. Yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojileri, otomasyon sistemleri ve SSCC izlenebilirlik altyapımız ile üretimde mükemmelliği hedefliyoruz.
Tarladan teslimata kadar kesintisiz takip ve şeffaflık sağlayan SSCC (Serial Shipping Container Code) etiket entegrasyonu ve RFID sistemleri kullanıyoruz.
Global MRL (Maksimum Kalıntı Limiti) referans değerlerine tam uyum sağlıyoruz.
Özellikle süpermarket zincirlerinin ihtiyaç duyduğu EDI (Elektronik Veri Değişimi) entegrasyonlarına tam uyumlu altyapımız sayesinde veri alışverişini hızlandırıyor ve operasyonel verimliliği artırıyoruz.
Yıllık Toplam İşleme Kapasitesi
Ülkeye İhracat Ağı
Uluslararası Kalite Sertifikası
Geri Dönüşüme Katkı
Sarıkaya Gıda, sektördeki uzun yıllara dayanan deneyimi ve köklü mirasıyla, her zaman en kaliteli ürünleri sunmayı taahhüt ediyor. Tarladan sofraya uzanan tedarik zincirinin her aşamasında hijyen, doğallık ve lezzet, güvenilir gıda anlayışının temelini oluşturuyor. Müşteri beklentilerini aşmak için sürekli gelişen teknolojiyi takip eden Sarıkaya, sektördeki yeniliklere ve gıda güvenliği standartlarına öncülük ediyor.
Tüm ürünlerimizi en uygun üretim ve kalite standartlarına uygun şekilde sunarak, müşteri memnuniyetini en yüksek seviyeye taşımak.
Çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretim yöntemlerini benimseyerek topluma ve doğaya değer katmak.
Hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda marka bilinirliğini artırarak Türk gıda sektörünü dünyada başarıyla temsil etmek.
Sürekli inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarıyla sektörde fark yaratmak.
Sarıkaya Gıda'nın vizyonu, geleneksel değerleri modern üretim teknolojileriyle birleştirerek sektörde öncü bir marka olmaktır. Türkiye'nin zengin gıda kültürünü koruyup, yerel lezzetleri dünyaya tanıtmayı ve güvenilir gıda alanında küresel arenada söz sahibi olmayı amaçlıyorlar. Bu hedefe ulaşmak için mükemmeliyetçi bir yaklaşıma ve sürekli iyileştirme prensibine sahip olduklarını belirtiyorlar.
Sarıkaya'nın misyonu, tüm tüketicilere sağlıklı, lezzetli ve güvenilir gıda ürünleri ulaştırarak yaşam kalitelerini yükseltecek çözümler sunmaktır. Üretimden dağıtıma kadar tüm aşamalarda kalite ve hijyen standartlarını titizlikle uygulayarak, toplumun her kesimine katkı sağlayan bir gıda markası olma hedeflerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirtiyorlar. Aynı zamanda, sürdürülebilir tarım ve çevre dostu üretim modelleri geliştirerek, gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakmayı amaçlıyorlar.
Ürünlerimizin her aşamasında en yüksek kaliteyi sağlamak için çalışan gıda ve ziraat mühendislerimiz.
Tarladan sofraya, ürünlerimizin her aşaması ileri teknoloji laboratuvarlarımızda titizlikle kontrol edilir.
En yüksek kalite standartlarını sağlamak için uzman teknik personelimiz her aşamada titizlikle çalışır.
Gıda mühendislerimiz ve kalite uzmanlarımız, yapay zeka destekli sistemlerle çalışarak her bir ürünün kalitesini güvence altına alır.