Kiraz (Prunus avium), gülgiller (Rosaceae) familyasından Giresun,
Güney Kafkasya, Hazar Denizi ve Kuzeydoğu Anadolu'da doğal olarak
bulunan meyve ağacı. Türkiye'nin çok farklı fiziki koşulları nedeniyle,
bölgeler arasında kirazın olgunlaşması bakımından 1.5 aya varan
farklılıklar görülebilmektedir. Modern tarım yöntemlerinin kullanılmaya
başlanmasıyla birlikte kirazda verim ve kalite de artmaktadır. Türkiyede
en kaliteli kirazlar Torosların kuzey yamaçlarında,Göksu Nehrinin
kaynağında yer alan Korualan Kasabasında, Mernek Köyüne bağlı Çile
dağının eteklerinde İbrim Sarıoluk Mevkiinde Mernek Yaylasında ve
Afyon'un Çay ilçesinin Eber Kasabasında yetişir.
Paketleme Şekli:
600x400x90mm karton Şale 16x350g Net 5.6kg
600x400x105mm karton
Şale 10x500g Net 5 kg
600x400x150mm karton Şale 10x1000g Net 10 kg
400x300x125mm karton & Ahşap 24+,26+,28+,30+mm Net 5 kg