Mandalina (Citrus reticulata), ılıman iklimde yetişmekte olan
turunçgiller (Rutaceae) familyasına ait bir meyve türü. Turuncu, sarı
renklerde olan mandalina, etli ve sulu bir yapıya sahiptir. Mandalina,
portakala nazaran daha yumuşak olan kabuğu soyulduktan sonra yenebildiği
gibi suyu sıkılarak da içilebilir.
Paketleme Şekli:
300*200*110 3 Kg Ahşap Kasa
300*200*110 3 Kg Karton Kutu (Üstü Açık)
300*400*180 10 Kg Plastik Kasa
300*400*180 10 Kg Karton Kutu (Üstü Açık)
300*500*120 9 Kg Karton Kutu (Üstü Açık)
400*600*160 15 Kg Karton Kutu (Üstü Açık)
300*400*180 10 Kg Ahşap Kasa
300*400*120 5Kg. Karton Kutu (Üstü Açık)
Meyve kabuğu koyu portakal rengi ve ince. Meyve eti portakal rengi, çekirdeksiz. Soğuğa en dayanıklı mandalina çeşitlerinden biridir. Meyve ağırlığı 120-200 gram.
SEZON: October – November
YETİŞTİĞİ ŞEHİRLER: Hatay, Adana, Mersin
Son yıllarda Satsuma grubuna ait Okitsu çeşidi de Türkiye’de ve özellikle Doğu Akdeniz Bölgesinde yetiştirilmeye başlanmıştır. Meyveler oldukça büyük ve yassıdır. Çekirdeksiz olup, kabuk kolayca soyulur ve şekerli bir mandarin türüdür. Dayanıklı bir çeşit olup, Owariden 3-5 hafta daha erkencidir.
SEZON: October - December
YETİŞTİĞİ ŞEHİRLER: Hatay, Adana, Mersin
Meyve kabuğu pürüzlü ve kalın, rengi açık turuncu olan bu mandalina çeşidi, birçok üretici ve pazarlamacı için ideal bir üründür. Meyve kabuğunun ete çok sıkı şekilde bağlı olmasına ve soyulmasının zorluğuna rağmen, Nova tat ve aroma bakımından birçok mandalinadan çok daha farklıdır.
SEZON: November- February
YETİŞTİĞİ ŞEHİRLER: Hatay, Adana, Mersin
W. Murcott için son yılların ve bundan sonraki 10 yılın en önemli çeşidi denmesi çok şaşırtıcı değildir. Bir çok ihracatçı tarafından çok beğenilen bu çeşidin ülkemiz topraklarındaki ilk üretimi Almula’ya aittir. Fidan üreticilerinin son birkaç senedir en fazla aşılayıp satışını gerçekleştirdikleri bu çeşit, son iki senedir yurtiçi pazarında da çok büyük rol oynamaktadır.
SEZON: January – February
YETİŞTİĞİ ŞEHİRLER: Hatay, Adana, Mersin
1980'li yıllardan sonra, özellikle Doğu Akdeniz bölgesinde en fazla yayılan bir Tanjelo çeşididir. Meyveleri oldukça büyük ve armudi bir görüntüye sahiptir, sap kısmında belirgin boyunludur ve az çekirdeklidir. Meyve kabuğu hasat döneminde koyu-portakal renkli, parlak ve düzgündür; kalınlığı 3.62 mm'dir.
SEZON: December – February
YETİŞTİĞİ ŞEHİRLER: Hatay, Adana, Mersin
Japonya kökenlidir.Belirlenme yılı 1940 yılılnda olmus olup meyve kabuğu hafif pürüzlüdür.Meyve eti koyu portakal rengindedir.Meyve şekli yassı olup çapı 7-8 cm arasındadır.Kabuk ete bağlılığı gevşektir.Meyve ağırlığı ise 180-200 gram arasındadır.Çekirdek sayısı olmayıp puflaşma az miktardadır.
SEZON: August-November
YETİŞTİĞİ ŞEHİRLER: Hatay,Adana,Mersin